Založ si blog

Doštvrtice bez prezidenta-komunistu

Róbert Fico sa v tomto predvianočnom období rozhodol, že to slovenskej pospolitosti poriadne nadelí. Možno sa chystá rozdať aj sviatočné poukážky dôchodcom, ale jednoznačne sa nám pod stromček dal on sám. Oznámil, že bude kandidovať za prezidenta.

Ak chcú Slováci ukázať, že im zostala čo len štipka z pamäti národa, tak si nezvolia Róberta Fica za prezidenta Slovenskej republiky. Bol by to už štvrtý prezident – bývalý komunista, ktorý by sa ocitol na najvyššom, aj keď len viac menej reprezentatívnom poste tejto krajiny.

 Aj prvý (M. Kováč), aj druhý (R. Schuster), aj tretí (I. Gašparovič), boli členmi tej organizácie, ktorá natrvalo poznačila životy niekoľkých generácií Slovákov. Doštvrtice sa chce prezidentom stať Róbert Fico, ktorý sa sympatiami k starému režimu neraz ani netajil, so smutne známym vyhlásením, že ,,on si november 1989 ani nevšimol“.

Tá možnosť tu hrozí úplne reálne. Má jednu z najlepších marketingových, masmediálnych mašinérií, nasmerovanú na tú ,,správnu“ vrstvu obyvateľstva. . Na budúci rok môže zľahka povoliť opraty rozpočtu, sem tam niečo aj rozdať. A v predvolebnej kampani nás zaplaví takými ružovými grafmi, že sa budeme cítiť ako Podtatranské švajčiarsko.

Akurát tie bystrické zvony sa mu vymkli z rúk, zrazu si robili, čo sa im zachcelo. A nebolo to ani tak za niekoho, ako práve proti niečomu a niekomu. Až taký sladký prezidentský sen to predsa len nemusí byť. Ak chcú Slováci ukázať, že im zostala čo len štipka z pamäti národa, tak si nezvolia Róberta Fica za prezidenta Slovenskej republiky. Bol by to už štvrtý prezident – bývalý komunista,

 

To sa tu už naozaj inak nedá?

Keby nebolo Ukrajiny, nebola by ani Gaza,

26.02.2024

v takomto zmysle sa vyjadrila talianska premiérka Giorgia Meloniová. Presnejšie: ,,Keby Rusko nebolo vtrhlo na Ukrajinu, Hamas by najpravdepodobnejšie nebol podnikol taký útok voči Izraelu. Bolo nevyhnutné, že také vážne narušenie medzinárodného práva, obzvlášť zo strany stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN, spustí následné konzekvencie aj v iných oblastiach [...]

Na bežeckej dráhe ma trafila rachejtľa

31.12.2023

Neodpustil som si teda ani na Silvestra posledných pár kilometrov na blízkom tartane. Školský pozemok, ihrisko, bežecký ovál – všetko osvetlené až do desiatej. Hádam tam nebudú strieľať, v tom dyme po rachejtliach sa zle dýcha. Veruže strieľali a ostošesť. Dvaja pacani, ktorým veliteľku strelieb robila mamina. Hádam ma netrafia? Veď na nich dozerá veliteľka. Trafili. [...]

Povedzte nám pani prezidentka, čo sa to deje v tej Gaze,

29.10.2023

Vy, ktorá sa tak veľmi zasadzujete o pravdivé informácie, tak veľmi bojujete proti fake news, proti konšpiračným teóriám, proti dezinformáciám, misinformáciám, malinformáciám. BBC uvádza, že táto enkláva je kompletne odrezaná od okolitého sveta, od jedla, pitnej vody, od paliva, humanitárnej pomoci, od telefonického a internetového pripojenia. A na hlavy dvoch [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.