Založ si blog

Anita Dittman – Je suis. . ?

 

Anita Dittman prežila pracovný tábor Barthold a koncentračný tábor Osvienčim. Keď Hitler prišiel k moci v Nemecku, mala 6 rokov. Rasovú nenávisť si užila už v škole, keď ju za jej židovský pôvod diskriminovali učitelia,  a spolužiaci na ňu na ulici hádzali konský hnoj.

Potom nasledovalo najťažších dvanásť rokov jej života. Viaceré pracovné tábory, nakoniec aj koncentračný tábor Osvienčim. Napriek hrozným podmienkam prežila a po vojne sa vysťahovala do Ameriky.

                                  V Hitlerovom pekle

So svojimi príbehmi sa nikomu nezdôverovala, dlhé roky prežívala mučivé nočné mory. Až koncom sedemdesiatych rokov spracovala svoje pohnuté osudy v knihe ,,V Hitlerovom pekle“ (Trapped in Hitler´s Hell).

A začala prednášať, na verejných besedách, v školách. Prekonala trému a stala trapped in hitler s hellsa z nej vynikajúca rečníčka, ktorá dokázala mladej generácii veľmi presvedčivo priblížiť hrôzy vojny.

Potom sa Amerika začala meniť. Keď sa Anity na jej prvých prednáškach v sedemdesiatych rokoch pýtali, či by sa vtedy niečo podobné mohlo stať, hovorila, že to nie je možné, pretože Amerika si naplno užíva slobodu.

Keď sa Anity pri nedávnom výročí oslobodenia Osvienčimu pýtali, či by sa niečo podobné mohlo stať aj dnes, odpovedala, že niečo podobné sa už začína aj diať. Aj v Nemecku sa diktatúra nasúvala len pozvoľna, nenápadne sa infiltrovala do spoločenských štruktúr. O myseľ národa sa bojovalo dlhé roky pred tým, než nacisti celkom ovládli Nemecko.

                      O Holokauste áno, ale bez toho slova C…

Kedysi absolvovala aj 5 prednášok za deň na rôznych amerických školách. Dnes ju už na štátnych školách nechcú. Akonáhle sa riaditelia škôl dozvedia, že jej spomienky z koncentrákov prinášajú aj silné kresťanské posolstvo, tak ju pekne vypoklonkujú. Môže hovoriť o čomkoľvek, ale v americkej sekulárnej škole nesmie spomenúť slovo začínajúce na C – Christ, Kristus, kresťanský.

                                      Ako prežila koncentrák 

Anita ešte v detstve prijala kresťanskú vieru. Tri veci jej pomohli prežiť koncentrák: viera, modlitba a humor.

Ako malé dievča sa pred vojnou zoznámila s kresťanskou vierou prostredníctvom pastora, ktorý bol v opozícii voči nacistom. Ten človek napísal protestný list samotnému Hitlerovi. Dokonca odmietol vystaviť obraz führera v kostole. Na to už teda bola treba obrovská odvaha a viera.

A dnešní pastori v Amerike? ,,Boja sa o svoje penzie. Musia sa veľmi opatrne vyjadrovať o gejoch a lesbičkách, lebo by ich vykopli z kongregácie. Ono s tým antisemitizmom a antikresťanstvom je to prepojené. Keď sa začne s antisemitizmom, nasleduje za tým antikresťanstvo“.

Auschwitz02

 

Zdroje: http://www.wnd.com/2015/01/holocaust-survivor-booted-from-public-schools/#T7uGvBzDacDWLItT.99

http://superstore.wnd.com/sales/Bundles-Bonanza/Trapped-in-Hitlers-Hell-Paperback-Movie-and-When-Government-Becomes-Movie-Bundle

 

Foto:Alexandre Lepage, Licencia CC Wikimedia Commons

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Auschwitz02.JPG

http://www.amazon.com/Trapped-Hitlers-Hell-Anita-Dittman/dp/B00IDB1P5C/ref=pd_sim_b_2?ie=UTF8&refRID=065GMQ2M9WBHPJWS392D

 

 

Keby nebolo Ukrajiny, nebola by ani Gaza,

26.02.2024

v takomto zmysle sa vyjadrila talianska premiérka Giorgia Meloniová. Presnejšie: ,,Keby Rusko nebolo vtrhlo na Ukrajinu, Hamas by najpravdepodobnejšie nebol podnikol taký útok voči Izraelu. Bolo nevyhnutné, že také vážne narušenie medzinárodného práva, obzvlášť zo strany stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN, spustí následné konzekvencie aj v iných oblastiach [...]

Na bežeckej dráhe ma trafila rachejtľa

31.12.2023

Neodpustil som si teda ani na Silvestra posledných pár kilometrov na blízkom tartane. Školský pozemok, ihrisko, bežecký ovál – všetko osvetlené až do desiatej. Hádam tam nebudú strieľať, v tom dyme po rachejtliach sa zle dýcha. Veruže strieľali a ostošesť. Dvaja pacani, ktorým veliteľku strelieb robila mamina. Hádam ma netrafia? Veď na nich dozerá veliteľka. Trafili. [...]

Povedzte nám pani prezidentka, čo sa to deje v tej Gaze,

29.10.2023

Vy, ktorá sa tak veľmi zasadzujete o pravdivé informácie, tak veľmi bojujete proti fake news, proti konšpiračným teóriám, proti dezinformáciám, misinformáciám, malinformáciám. BBC uvádza, že táto enkláva je kompletne odrezaná od okolitého sveta, od jedla, pitnej vody, od paliva, humanitárnej pomoci, od telefonického a internetového pripojenia. A na hlavy dvoch [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.