Založ si blog

Kto podporuje homosexuálne , , manželstvá“?

Vo Viedni síce mali istý čas ,,homosexuálne semafory“, ale parlament minulý týždeň povedal Ein klares Nein zur „Ehe für alle“. Teda jasné nie ,,manželstvu pre všetkých“.  110 poslancov bolo proti návrhu zelených, aby bolo manželstvo pre všetkých, teda aj pre homosexuálov. Len 26 poslancov bolo za.

A mienkotvorná rakúska tlač sa o tom ani neunúvala informovať.

 Rakúsky parlament to teda asi nebude.

 

Žeby Íri?

 

Mali referendum. Plebiscit, ľudové hlasovanie. Každý si mohol povedať, zahlasovať. Podľa svedomia.  Nikto ich nenútil, nerozhodoval za nich sudca, poslanec, politik.

DUBLIN – Na výročnej konferencii írskych katolíckych duchovných sa ú ú ú d a j n e hovorilo o nezvládnuteľnej situácii vo farnostiach po celom Írsku. Ako povedal Father Brian O’Brian z County Derry: ,,Je z toho už úplná kríza!“ ,,Pred spovednicami sa tvoria obrovské rady a naši kňazi už nijako nestíhajú“. Father Seamus O’Shea už predĺžil čas spovedania na 6 hodín denne, ale ani to údajne nebude stačiť. ,,Rady do írskych spovedníc sú také dlhé, že ľudia stoja aj vonku na ulici“.

 

 Žeby Američania?

 

Koncom júna sa očakáva verdikt Najvyššieho súdu o legálnosti manželstiev osôb rovnakého pohlavia, ktorý bude mať platnosť vo všetkých štátoch USA.

Tučné americké firmy si dovtedy ešte poriadne zalobujú. 379 známych amerických spoločnosti napísalo petíciu, v ktorej podporujú homosexálne manželstvá. Aj tá sladká voda, začínajúca na písmeno ,,c“, aj tá zubná pasta s tým istým začiatočným písmenom.

 

Asi si prestanem umývať zuby.

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.