Založ si blog

Svadobná torta za 135 tisíc dolárov

Aj za 20 dolárov sa v Amerike dá kúpiť svadobná torta. Aaron a Melissa Kleinovci zo štátu Oregon musia však za tortu zaplatiť 135 tisíc dolárov. Vlastne za jej neupečenie. Živili sa pečením tôrt a cukroviniek, a keď odmietli upiecť tortu na svadbu dvoch homosexuálok, súd ich odsúdil na práve takúto horibilnú pokutu.

Sorry, trošku komplikovaný úvod, ale ono celé je to také zmätené.

Sudca Alan McCullough Kleinovcom určil, aby zaplatili 75 tisíc dolárov neveste Rachel a 60 tisíc dolárov neveste Laurel. Zdroje neuvádzajú, prečo dostala Rachel o 15 tisíc viac.  Obe sa totiž sťažovali na fyzickú, emocionálnu a mentálnu ujmu, kvôli tomu, že im pekári Kleinovci odmietli upiecť tortu. Medzi ťažkosťami uvádzali aj ,,nadmerný spánok”, ,,priberanie na váhe”, ,,obavy”, a že sa ,,cítili veľmi zle po návrate domov z práce”.

Lekársku diagnózu a odborné potvrdenie zdravotných symptómov zatiaľ nepredložili.

Napriek tomu Kleinovci musia podľa súdneho príkazu cvakať. A skrachovali im celé cukrovinky, lebo sa proti nim rozpútala štvavá propaganda. Sympatický Aaron (viď video) sa musel zamestnať ako ,,garbage guy” – po slovensky smetiar.

Dobrí ľudia však ešte stále žijú, dokonca aj v Amerike.  V apríli sa začali  Kleinovcom zbierať na stránke GoFundMe, kde na ich podporu vyzbierali 100 000 dolárov.

Stránka GoFundMe potom nečakane zvrtla chvostom a zakázala ,,kampane na podporu proti úradným obvineniam, a súvisiacim s obzvlášť závažnými zločinmi, násilným, nenávistným, sexuálnym alebo diskriminančným konaním”.

V zbierke na finančnú podporu Kleinovcov teraz pokračuje iná stránka. Na ich konte je už 210 tisíc dolárov.

No fakt neviem, ako by sa z tohto vysomáril taký Ezop!

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Ján Herák

Bývalého poslanca Heráka obžalovali zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania

23.04.2024 16:58

Ján Herák viackrát vo svojich vyjadreniach zdôraznil, že je nevinný.

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.