Založ si blog

Labourista Corbyn chce separé vagóny pre ženy

Jeden by povedal, že pred voľbami je najlepšie vysypať na populus nejaký ten obsah sociálnych balíčkov. Inú (a vlastne podobnú, vo svojej podstate ľavičiarsku) taktiku zvolil kandidát na lídra britských labouristov  Jeremy Corbyn. Voľby sú za rohom, 10. septembra, a tak bolo treba vypustiť balónik doružova, aby si nezískaval len priazeň starých socialistov, ale aj súčasnej, modernej, zraniteľnej labouristky.

A tak Corbyn nahlas zauvažoval, že by sa v nočných vlakových súpravách mohli zriadiť špeciálne vagóny, do ktorých by mali možnosť nasadnúť len ženy. To by mohlo zabrániť  sexuálnemu šikanovaniu a útokom voči ženám.

Tých útokov je v Británii očividne viac ako na Slovensku. A Corbyn sa má o čo oprieť, takýto precedens existuje napr. v Indii, Japonsku, Brazílii a iných krajinách.

Tak už na prvý pohľad je to buď totálna blbosť, alebo chytrácka predvolebná sondička. Briti  takéto vagóny mali do roku 1977, ale Ministerstvo dopravy by ich znovuzavedenie považovalo za urážlivé, vnucujúce, zahanbujúce, rovnako pre mužov ako aj ženy. Nuž, píše sa rok 2015.

Najväčšiu zábavu z toho majú čitatelia konzervatívneho The Telegraph. ,,Corbyn chce ženy vo vlaku segregovať do getta“, ,,Mohli by sme mať separé pre Severanov, Welšanov, Škótov, moslimov, atď“.

Podľa jedného diskutujúceho tým najneprekonateľnejším problémom v dnešnej Británii by bol práve problém pohlavia, rodu, dženderu, či sexu, alebo tak nejak.

,,Veď čo keď si nejaký muž povie, že dnes večer je z neho žena, a bude chcieť nastúpiť do vagóna pre ženy? Kto mu v tom bude môcť zabrániť? Kto mu bude môcť upierať právo na slobodné určenie svojej rodovej identity?“

Tak s týmto problémom si asi neporadia ani v Houstone!

Keby nebolo Ukrajiny, nebola by ani Gaza,

26.02.2024

v takomto zmysle sa vyjadrila talianska premiérka Giorgia Meloniová. Presnejšie: ,,Keby Rusko nebolo vtrhlo na Ukrajinu, Hamas by najpravdepodobnejšie nebol podnikol taký útok voči Izraelu. Bolo nevyhnutné, že také vážne narušenie medzinárodného práva, obzvlášť zo strany stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN, spustí následné konzekvencie aj v iných oblastiach [...]

Na bežeckej dráhe ma trafila rachejtľa

31.12.2023

Neodpustil som si teda ani na Silvestra posledných pár kilometrov na blízkom tartane. Školský pozemok, ihrisko, bežecký ovál – všetko osvetlené až do desiatej. Hádam tam nebudú strieľať, v tom dyme po rachejtliach sa zle dýcha. Veruže strieľali a ostošesť. Dvaja pacani, ktorým veliteľku strelieb robila mamina. Hádam ma netrafia? Veď na nich dozerá veliteľka. Trafili. [...]

Povedzte nám pani prezidentka, čo sa to deje v tej Gaze,

29.10.2023

Vy, ktorá sa tak veľmi zasadzujete o pravdivé informácie, tak veľmi bojujete proti fake news, proti konšpiračným teóriám, proti dezinformáciám, misinformáciám, malinformáciám. BBC uvádza, že táto enkláva je kompletne odrezaná od okolitého sveta, od jedla, pitnej vody, od paliva, humanitárnej pomoci, od telefonického a internetového pripojenia. A na hlavy dvoch [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.