Založ si blog

Putin je dobrá palica na každého psa

Kto chce psa biť, palicu si nájde. Ľavičiarska politická korektnosť mala dlhodobo poruke takúto palicu v podobe odstrašujúcej nadávky ,,fašista“. Ak nespievaš pesničku gender ideológie, Sorosovej otvorenej spoločnosti, štátov bez hraníc, migrácie bez kontroly, globalizácie a kozmopolitizácie, tak jednoducho dostaneš po hlave palicou zvanou fašista.

V posledných rokoch prechádza palica modernizáciou, updejtujú ju na meno šéfa Kremľa. Keď sa Briti rozhodnú  voliť o brexite, ,,osvietení“  Európania ich vysmejú, že sa ako užitoční idioti ponúkajú na lopatu do Putinovej pece.

 ,,Kto bude mať nakoniec úžitok z odchodu Británie? No predsa Putin.“

S Putinom šermujú v Bruseli, keď chcú sfúknuť  opozíciu voči silnejúcej európskej centralizácii. Aj na Slovensku ľahko dostaneš tou palicou po krížoch, len skús spochybniť čo len čiarku z euroatlantických dogiem.

A teraz sa Putinova karta dostáva dokonca aj do cirkevnej politiky. Taliansky ľavicový denník La Stampa sa rozhodol – veľmi neohrabaným spôsobom – ,,zastať sa“ pápeža Františka. V článku pod titulkom ,,Katolíci, ktorí sú proti Františkovi, ale milujú Putina“, Giacomo Galeazzi a Andrea Tornielli menovite uvádzajú novinárov, inštitúcie, ale aj cirkevných predstaviteľov, ktorí oponujú pápežovi Františkovi počas jeho pontifikátu.

Ten menný zoznam pripomína čierne knihy z komunistických čias. Pritom ide o úplne nesúrodú skupinu ľudí. Verejne označiť ľudí – a potom ich priradiť k ,,nepriateľovi Západu“ číslo jedna. K palici, samobijke. A samotný titulok sugestívne evokuje  ,,ak nesúhlasíš v niečom s pápežom, miluješ Putina“.

Pápež František určite nepotreboval takúto medvediu službu od ľavicových novinárov. Medzi obvinenými je aj meno šéfredaktora Asia News, Bernarda Cervellera, ktorý sa ohradil voči článku ako voči falošným, nepodloženým tvrdeniam a lžiam. Cervellera hovorí, že takýmto čiernym zoznamom pápežovi vôbec nepomáhajú.

,,Človeka možno zradiť aj tým, že sa mu priveľa tlieska“, napísal B Cervellera.

Keby nebolo Ukrajiny, nebola by ani Gaza,

26.02.2024

v takomto zmysle sa vyjadrila talianska premiérka Giorgia Meloniová. Presnejšie: ,,Keby Rusko nebolo vtrhlo na Ukrajinu, Hamas by najpravdepodobnejšie nebol podnikol taký útok voči Izraelu. Bolo nevyhnutné, že také vážne narušenie medzinárodného práva, obzvlášť zo strany stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN, spustí následné konzekvencie aj v iných oblastiach [...]

Na bežeckej dráhe ma trafila rachejtľa

31.12.2023

Neodpustil som si teda ani na Silvestra posledných pár kilometrov na blízkom tartane. Školský pozemok, ihrisko, bežecký ovál – všetko osvetlené až do desiatej. Hádam tam nebudú strieľať, v tom dyme po rachejtliach sa zle dýcha. Veruže strieľali a ostošesť. Dvaja pacani, ktorým veliteľku strelieb robila mamina. Hádam ma netrafia? Veď na nich dozerá veliteľka. Trafili. [...]

Povedzte nám pani prezidentka, čo sa to deje v tej Gaze,

29.10.2023

Vy, ktorá sa tak veľmi zasadzujete o pravdivé informácie, tak veľmi bojujete proti fake news, proti konšpiračným teóriám, proti dezinformáciám, misinformáciám, malinformáciám. BBC uvádza, že táto enkláva je kompletne odrezaná od okolitého sveta, od jedla, pitnej vody, od paliva, humanitárnej pomoci, od telefonického a internetového pripojenia. A na hlavy dvoch [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.