Založ si blog

1 Sýrčan, 4 ženy, 23 detí – 360 tisíc ročne

Podľa nemeckého Bildu  sýrsky prisťahovalec, ktorý dostal azyl v Nemecku, spolu so svojimi štyrmi ženami a 23 deťmi, by mal podľa nemeckých zákonov dostávať 360 tisíc euro ročne v sociálnych dávkach.

49-ročný Ghazia odišiel zo Sýrie v roku 2015, teraz žije v Montabaure, v Porýní. V Nemecku požiadal o azyl, ale keďže tam polygamiu neuznávajú (zatiaľ?), musel sa rozhodnúť, ktorú zo štyroch určí za svoju oficiálnu manželku. Stala sa ňou Twasif, s ktorou má 5 detí. Ostatné manželky sú klasifikované ako partnerky, ale Sýrčan tvrdí, že im venuje rovnakú pozornosť.

Jeden finančný poradca na stránke Asociácie zamestnávateľov vypočítal, že by malo ísť práve o takúto sumu, teda zhruba 30 tisíc euro ročne na celú rodinu, 360 tisíc na celý rok.

Ghazia sa vo svojej vlasti živil požičiavaním áut a prevádzkovaním autoservisu. Zverejnenie jeho životného príbehu pobúrilo mnohých Nemcov. Áno, na prvý pohľad to vyzerá ako nemiestny vtip.  Ale vôbec nechcem poburovať touto správou nás, Slovákov. Je potrebné povedať, že takýto prípad je skutočne vypuklý a výnimočný. Okrem toho celá rodina dokopy číta 28 krkov. To znamená asi 1000 euro mesačne na hlavu. Neviem, aké sú životné náklady v Nemecku, predpokladám dvoj, či trojnásobne vyššie. Ak si Nemci dokážu odôvodniť takúto štedrú sociálnu politiku, tak je to len ich biznis.

Nie je to však biznis celej Európy. Pani Merkelová politikou dokorán otvorených dverí  vnucuje aj okolitým štátom svoju vlastnú perspektívu. A ak ide naozaj o pomoc utekajúcim pred vojnou, potom takéto ukážky socializmu s nemeckou tvárou môžu len uškodiť kauze mnohých ľudí, ktorí pomoc naozaj potrebujú.

Keby nebolo Ukrajiny, nebola by ani Gaza,

26.02.2024

v takomto zmysle sa vyjadrila talianska premiérka Giorgia Meloniová. Presnejšie: ,,Keby Rusko nebolo vtrhlo na Ukrajinu, Hamas by najpravdepodobnejšie nebol podnikol taký útok voči Izraelu. Bolo nevyhnutné, že také vážne narušenie medzinárodného práva, obzvlášť zo strany stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN, spustí následné konzekvencie aj v iných oblastiach [...]

Na bežeckej dráhe ma trafila rachejtľa

31.12.2023

Neodpustil som si teda ani na Silvestra posledných pár kilometrov na blízkom tartane. Školský pozemok, ihrisko, bežecký ovál – všetko osvetlené až do desiatej. Hádam tam nebudú strieľať, v tom dyme po rachejtliach sa zle dýcha. Veruže strieľali a ostošesť. Dvaja pacani, ktorým veliteľku strelieb robila mamina. Hádam ma netrafia? Veď na nich dozerá veliteľka. Trafili. [...]

Povedzte nám pani prezidentka, čo sa to deje v tej Gaze,

29.10.2023

Vy, ktorá sa tak veľmi zasadzujete o pravdivé informácie, tak veľmi bojujete proti fake news, proti konšpiračným teóriám, proti dezinformáciám, misinformáciám, malinformáciám. BBC uvádza, že táto enkláva je kompletne odrezaná od okolitého sveta, od jedla, pitnej vody, od paliva, humanitárnej pomoci, od telefonického a internetového pripojenia. A na hlavy dvoch [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.