Založ si blog

Exit z Brexitu, alebo nové referendum

Krátko po referende 2016 jeden známy komentátor napísal: ,,Výsledok referenda o Brexite neznamená nič, lebo Peniaze a Globálna moc pospriadajú všetky zákulisné nitky na to, aby mohli hlas ľudu odignorovať“.

A tak sa po včerajšom premiérkinom debakli v parlamente predkladajú ďalšie možné, ,,potenciálne scenáre“:

  • ak Mayovej vláda získa v parlamente dôveru,
  • ak Mayovej vláda nezíska dôveru,
  • ak predloží novú dohodu,
  • ak parlament odmietne novú dohodu,
  • ak budú predčasné voľby,

atď, atď, atď.

Cirkus v uzavretom kruhu manéže.

Donald Tusk‏ @eucopresident

If a deal is impossible, and no one wants no deal, then who will finally have the courage to say what the only positive solution is?

Predseda Európskej rady Donald Tusk Britom potuteľne twitteruje,  našepkáva: ,,Keď neviete, čo chcete, tak by už niekto mal mať odvahu povedať, čo je pre vás to jediné pozitívne východisko“.

Ktovie, čo má Donald Tusk na mysli. Žeby Exit z Brexitu? Alebo nové referendum?

Ten rozvod Československa mi pripadá ako taký malý, veľký zázrak. Možno sme pre Peniaze a Globálnu moc neboli vtedy až takí zaujímaví.

Británia je.

Ak im Peniaze a Globálna moc nabulikajú nové referendum, Briti už nebudú len shakespearovskí tragédi, ale aj mistrbeanovskí komici. Ťažké budú rána, keď sa bude treba kuknúť do zrkadla.

Peniaze a Globálna moc to možno zariadia elegantnejšie. Cez Corbyna a predčasné, parlamentné voľby. Aj ľud dostane slovo a bude sa môcť ľahšie kukať do toho zrkadla, a aj Zurück z Brexitu bude nenápadnejší.

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.