Pápež objíma človeka s neurofibromatózou

8. novembra 2013, marianno, Nefejtón

Pápež František inšpiruje milióny ľudí po celom svete, veriacich aj neveriacich. Štýlom, pri ktorom sa do popredia najviac dostávajú jeho konkrétne kroky. Keď umýva nohy väzňom, keď telefonuje obyčajným ľuďom, keď objíma trpiacich.

Už sme ho mohli vidieť s chorými, postihnutými, ale ten posledný prípad pôsobí ako z iného sveta. Pápež po stredajšej generálnej audiencii na Námestí sv. Petra v Ríme objíma a bozkáva znetvorenú tvár muža, ktorí trpí chorobou neurofibromatóza. Už len ten názov – a obrázky hovoria, že to musí byť neskutočne ťažké zdravotné postihnutie.

 

Foto Tu, Tu.

 

V prvom momente sa človeku pri pohľade na tie zábery chce hľadať nejaký skeptický únik. Alebo odôvodnenia, že všetko bolo vopred pripravené, ……..atď.

Myslím, že sa na tie fotky treba pozrieť ešte raz a predstaviť si seba v pápežovej pozícii. Hneď bude koniec všetkým špekuláciám, zľahčovaniam, skepsám.  

Dokázal by som to ja?

Ten človek to zjavne myslí vážne.

 

Citovaný zdroj: http://blogs.telegraph.co.uk/news/damianthompson/100244924/most-of-us-shrink-from-extreme-facial-disfigurement-not-pope-francis/