Hyperkriticky pokrytecká kritika pokrytcov

19. októbra 2016, marianno, Fejtón

Ten titulok vymyslel niekto iný, ale často dosť presne odzrkadľuje dnešné, takzvané ,,kritické myslenie“. Svet je zhnusený Donaldom Trumpom, ktorý o ženách hovorí, ako o predmetoch. Presnejšie, svojho sexuálneho uspokojenia. Ten istý svet, v ktorom stámilióny pravidelne sledujú pornografické stránky, nakupujú v sex shopoch a verejných domoch. Ten istý svet, v ktorom je päťdesiatpercentná rozvodovosť a ešte väčšia manželská a partnerská nevera.

Očami prevracia budúca najmocnejšia žena, najmocnejšieho štátu sveta. Tá istá žena, ktorá označila veľkú časť Američanov za ,,znôšku úbožiakov“. Tá istá žena, ktorej politika je priamo namierená na násobné rozširovanie potratov v štáte USA.

Európe už dávno pretiekol pohár trpezlivosti s bruselským byrokratom.  Tej Európe, ktorá si rok čo rok volí stále viac, jedného ľavicového byrokrata za druhým.

Ficovu ,,socialistickú“ politiku by nejeden Slovák najradšej v zuboch  trhal. Keď príde na lámanie chleba, všetci pýtajú od štátu, ako od ,,ňaňku“, čo sa má o nás pekne starať.

Kto nie je pokrytec, nech prvý hodí kameňom.

Je taký starý vtip, kde chlapík vraví pánovi farárovi:

,,Pán farár, ja nemôžem ísť do toho vášho kostola, je to tam plné pokrytcov“.

,,Len sa neboj a príď“, vraví pán farár, ,,potlačíme sa, a jeden sa ešte zmestí“.