Putin je dobrá palica na každého psa

21. októbra 2016, marianno, Nefejtón

Kto chce psa biť, palicu si nájde. Ľavičiarska politická korektnosť mala dlhodobo poruke takúto palicu v podobe odstrašujúcej nadávky ,,fašista“. Ak nespievaš pesničku gender ideológie, Sorosovej otvorenej spoločnosti, štátov bez hraníc, migrácie bez kontroly, globalizácie a kozmopolitizácie, tak jednoducho dostaneš po hlave palicou zvanou fašista.

V posledných rokoch prechádza palica modernizáciou, updejtujú ju na meno šéfa Kremľa. Keď sa Briti rozhodnú  voliť o brexite, ,,osvietení“  Európania ich vysmejú, že sa ako užitoční idioti ponúkajú na lopatu do Putinovej pece.

 ,,Kto bude mať nakoniec úžitok z odchodu Británie? No predsa Putin.“

S Putinom šermujú v Bruseli, keď chcú sfúknuť  opozíciu voči silnejúcej európskej centralizácii. Aj na Slovensku ľahko dostaneš tou palicou po krížoch, len skús spochybniť čo len čiarku z euroatlantických dogiem.

A teraz sa Putinova karta dostáva dokonca aj do cirkevnej politiky. Taliansky ľavicový denník La Stampa sa rozhodol – veľmi neohrabaným spôsobom – ,,zastať sa“ pápeža Františka. V článku pod titulkom ,,Katolíci, ktorí sú proti Františkovi, ale milujú Putina“, Giacomo Galeazzi a Andrea Tornielli menovite uvádzajú novinárov, inštitúcie, ale aj cirkevných predstaviteľov, ktorí oponujú pápežovi Františkovi počas jeho pontifikátu.

Ten menný zoznam pripomína čierne knihy z komunistických čias. Pritom ide o úplne nesúrodú skupinu ľudí. Verejne označiť ľudí – a potom ich priradiť k ,,nepriateľovi Západu“ číslo jedna. K palici, samobijke. A samotný titulok sugestívne evokuje  ,,ak nesúhlasíš v niečom s pápežom, miluješ Putina“.

Pápež František určite nepotreboval takúto medvediu službu od ľavicových novinárov. Medzi obvinenými je aj meno šéfredaktora Asia News, Bernarda Cervellera, ktorý sa ohradil voči článku ako voči falošným, nepodloženým tvrdeniam a lžiam. Cervellera hovorí, že takýmto čiernym zoznamom pápežovi vôbec nepomáhajú.

,,Človeka možno zradiť aj tým, že sa mu priveľa tlieska“, napísal B Cervellera.