Pápež vôbec nepovedal, že je lepšie byť ateistom ako pokryteckým katolíkom

23. februára 2017, marianno, Nefejtón

V dnešnej rannej homílii v Dome sv. Marty sa pápež František dôrazne vyslovil proti pokrytectvu. Niektoré svetové denníky si z toho skratkovite, alebo lepšie povedané skratovo vybrali, že pápež tvrdí, ,,že je lepšie byť ateistom ako pokryteckým katolíkom.

Britský Guardian, Independent,  americký Washington Post, agentúra Reuters , atď. Mimochodom, všetky tieto a ďalšie médiá, ktoré sa k tomu pridajú, sa tak oficiálne začleňujú do gangu, platformy ,,fake news“, proti ktorej tak urputne, pokrytecky bojujú.

Koľkokrát už bol slovenský školák  povysmievaný za hodnotenie v PISA, lebo údajne nevie čítať s porozumením? Vraj chúďa decko, čo nechápe kontext.

A čo si potom myslieť o týchto ignorantoch v anglosaských agentúrach a denníkoch?

,,Čo sa babe zachcelo, to sa jej aj prisnilo“?

Čo vlastne povedal pápež?

Oficiálny slovenský preklad TU. Relevantný odstavec:

Čo znamená pohoršenie? Pohoršenie znamená povedať jednu vec a urobiť druhé; znamená to podvojný život, dvojaký život. Dvojaký život vo všetkom: ja som veľký katolík, vždy chodím na omšu, patrím do toho a onoho spoločenstva; avšak môj život nie je kresťanský, neplatím spravodlivú čiastku svojim zamestnancom, vykorisťujem ľudí, robím nečisté obchody, recyklujem peniaze… Dvojaký život. A koľko katolíkov je takých, a títo pohoršujú. Koľkokrát sme počuli – my všetci, v našej štvrti alebo niekde inde: ,Ak by som mal byť katolík ako tamten, je lepšie byť ateistom’. A toto je pohoršenie. Ničí ťa. Vrhá ťa dole. A toto sa deje každý deň, stačí si zapnúť televízne správy alebo čítať noviny. V novinách je toľko škandálov, a dokonca sa tam škandálom robí veľká reklama. A škandálmi sa ničí“.

.