Založ si blog

Pán Danko, urobte to ako Sólymos

..a čím skôr tým lepšie. Žiť sa dá aj bez straníckeho trónu, poslaneckého mandátu a koaličných pretvárok. A kým človek žije, vždy má šancu ešte všetko zmeniť. Odíďte navždy do ústrania, zarábajte si poctivou prácou svojich rúk, tak ako mnohí bezmenní tejto krajiny.

Človek to vždy môže ešte všetko zmeniť.

Keď som v správach počúval o tých nahrávkach Danka so Zsuzsovou, ani mi nenapadlo, aby som si išiel otravovať večer ďalšími slovenskými intrigami. Potom som si povedal, že médiá možno zveličujú, predvolebná kampaň, atď. Hlúpa zvedavosť zvíťazila.

Tie telefonáty sú naozajstná trapasina na entú. Dvaja puberťáci si dohovárajú rande. Druhýkrát ženatý muž s ďalšou ženou. V čom je ale problém, keď toto všetko je všeobecne akceptovateľné v dnešnej spoločnosti?

Danko je predseda parlamentu. V krajine prebieha proces s vybavovateľkou vrážd, ktoré otriasli Slovenskom ako nič predtým. A tento predseda parlamentu a táto vybavovateľka vrážd sa už nevedeli dočkať spoločne strávenej noci.

Pán Danko, ja vás nesúdim. Ale urobte to ako Sólyomos, čím skôr, tým lepšie. Tým lepšie pre Slovensko, aj pre vás.

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.