Necelá hodinka aj s cestou,

31. októbra 2020, marianno, Nefejtón

pešo do najbližšej školy. Rozostupy vytieraniachtivých čakateľov – 4 metre. Vonku, 4 vytierači zo 4 okienok. Kam sa hrabe drive-in, alebo drive-through! Počkali sme si na vojaka s obálkou na atletickej dráhe. Aj by som si zabehal, ale ľudia sú dnes takí rozpaprčení, že nebudem radšej provokovať.

Vytierali, odčítavali, zapisovali, vojačili, policajtovali.  Popoludní boli už tak zohratí, že by im mohli závidieť aj chlapci z berlínskej Charité, z Kochovho inštitútu, alebo curyšskí výrobcovia hodiniek. A ešte aj niečo viac. Keď prišla babka, brali ju rovno k okienku, a nikto nepindal.

A tie testy? Ja som dostal tú pozitívnu správu, teda tú správnu, dobrú informáciu. Možno sa to nebude páčiť premiérovi, veď on chcel odchytať a izolovať čo najviac tých s negatívnou správou na certifikáte. Hm, zatiaľ z milióna len 2 percentá.

Nakoniec to nebolo ani tak o testoch, ako o ľuďoch. Nemyslím si, že tí, čo sa dali testovať, sú ovce. A tí, čo testovali, ukázali kus profesionálneho prístupu. Urobiť v danom čase a priestore, za daných okolností, ten najlepší džob.

A ešte pozitívna správa pre snehovú vločku.

Nebolelo.