Slováci nie sú žiadni antivaxerskí dezoláti

14. februára 2021, marianno, Nefejtón

Takmer 40 percent Slovákov sa chce dať zaočkovať, najväčší odpor je medzi seniormi. Ďalších 38,5 percenta opýtaných nie je proti očkovaniu, ale momentálne ešte váhajú. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 12. do 19. januára na vzorke 1005 respondentov.

Už som videl aj bombastické titulky, ako ,,temer 80 % Slovákov sa chce dať zaočkovať“. Keď spočítali 40%, ktorí odpovedali určite áno, 38,5% – ,,nie som proti očkovaniu, ale momentálne váham“, tak dostali ,,skoro 80%“. Čo je ale totálny hoax, alebo fake news, lebo tých 38,5 percenta má svoje možno aj celkom dobré výhrady. To už mohli rovno napísať, že 100% Slovákov by sa dalo ,,za určitých okolností zaočkovať“. ,,Určitých“ okolností dokáže byť aj neobmedzený počet.

Takáto propaganda mi pripomína násilnú kolektivizáciu kulakov do jednotného roľníckeho družstva.

Som presvedčený, že tie percentá rušia mýtus o slovenskom antivaxerstve. Slováci nie sú proti vakcinácii ako takej. Je tu jednoducho veľká časť populácie, ktorá sa na vec pozerá obozretne, váhavo, a možno až prehnane opatrne, lebo ide o ich výsostne osobnú, intímnu, zdravotnú, integritnú záležitosť, a prejavujú tým zdržanlivosť a pochybnosti voči kampaňovitej manipulatívnosti a kolektivistickému virtue signalling.

Obrázok:

FB – Na telo