Ľuďom tie fajzery dozaista zaškodili

26. februára 2022, marianno, Nefejtón

Putin vierolomne napadol susednú krajinu. Stačí ti, môj eštébáčik, keď to napíšem takto? Alebo ma budeš naháňať, až kým do bodky neprijmem tvoju interpretáciu Putina ako Hitlera, Putina ako diabla a Zelenského ako heroja.

Eštébákom nebude stačiť nič. Slovenskí ministri ma varujú pred dezinformáciami. Minister Korčok sa vyhrážal, že ak niekto nebude mať presne taký istý odsudzujúci názor ako on, tak ,,narušuje obranyschopnosť nášho štátu“. Maskáčový minister sa zastrája, že keď si nebudem myslieť presne to čo on, tak môžem čakať ,,návštevu“. Myslí tým všemocnú naku. Novinári štengrujú ľudské inštinkty na hranu – zaplaví nás vlna utečencov, rusák sa nám nabúra do súkromných účtov, Moskaľ sundá GPS satelity z orbitu a budeme v r…

Boj sa ľudko, boj, a poslúchaj.

A veľmi podobne, ako za pandémie, sa správa aj pospolitý ľudko. Dožaduje sa cenzúry, prenasledovania ľudí s iným názorom, svorne, v láske, pravde, spravodlivosti, v jednom šíku, my správni a zodpovední. Aj počas pandémie žiadali očkovaní prenasledovanie ľudí za ,,dezinformácie“, ostrakizovali, démonizovali nezaočkovaných ľudí.

Prežil som svoje roky v komunizme, a keď nás okupovali Rusi, tak som ich nenávidel, teraz už nie, už viem, že človeka neslobodno nenávidieť.

Bol to odporný režim, ten komunizmus, ale bol primitívny, v podstate mu nikto neveril, len ho oportunistickí vriťolezi využívali na svoj prospech.

Dnes sa veľké množstvo voľakedy normálnych, aj učených ľudí, s krvavým pohľadom rozzúrene obzerá navôkol, koho by mohli zožrať.

Presne ako to napísal Solženicyn – hranica medzi dobrom a zlom prechádza ľudským srdcom. Každým jedným. Aj tvojím a mojím. Môžem ti povedať, že ja ťa nenenávidím za tvoje názory a nebudem ťa za ne posielať do basy. Si schopný sa takto zachovať recipročne?

Bez ohľadu na rôzne konšpiračné (skutočnosti), začínam sa obávať, že ľudí strachom a existenčnou úzkosťou doženú k tomu, že sa títo začnú dovolávať silnej ruky a svetovej jednovlády.

A tá pandémia teraz vyzerá ako cielená psychoteroristická operácia, zameraná práve na to.

Nuž, ľuďom tie fajzery očividne zaškodili.