Papa Biden a Vicky Nuland by sa mali naučiť po anglicky

11. marca 2022, marianno, Fejtón

…a aspoň základy geografie – napríklad pre siedmu triedu americkej, štátnej, základnej školy.

To je v Amerike také minimum, minimorum. Nuž, nádejám sa.

Všetci si ešte dobre pamätáme, ako starý pán Biden patetickým hlasom oznamoval mestu Washington a celému svetu, že ,,síce ruské tanky môžu obkľučovať Kyjev, ale tento ,,iránsky ľud“ sa im nikdy nevzdá. Pápa Joe myslel ukrajinský.

Starý Džou si vtedy poplietol ,,Ukrainian“ s ,,Iranian“ Ale, keďže tie slová ,,vraj“ v angličtine znejú podobne, a Biden je už senior, nuž mu treba odpustiť.

No, čo má chudák starec robiť, keď mu tí poradcovia stále tlačia do hlavy kaleráby s nejakými otravnými Iráncami.

Keď štátna tajomníčka Victoria Nuland (to je tá oná, oná, oná,, čo zorganizovala Majdán a vyexpedovala 5 mld dollars na Ukrajinu, aby z nej spravila….čo vlastne – nuž asi to, čo z nej spravila) bola v Senáte interpelovaná, že teda čo, a ako, a čo tie, tie biologické laboratória na Ukrajine, každý čakal, že Vicky to všetko pekne poprie, ako sa na US State Dep patrí.

Ona….Ona, tá Nulandová: ,,biologické, výskumné zariadenia, o ktoré sa teraz dosť obávame, že ruské vojská by sa mohli snažiť, aby sa ich zmocnili, takže my teraz spolupracujeme s Ukrajincami, aby sme potenciálne mohli zabrániť tomu, aby sa tieto výskumné materiály mohli dostať do ruských rúk.“

As mad as broomstick. She even doesn´t know how to lie!

Nuž, môžete ma opraviť, ale skoro som si istý, že v 27. sekunde nevyslovila ,,jukrajíniens“, ale ,,jukrajónions“.

Nie, milý čitateľ, vôbec nechcem upriamiť Tvoju pozornosť na to, že top US diplomatka nevie ani poriadne zaklamať, keď ju interpelujú ohľadne biolaboratórií na Ukrajine,, chcel som  len v rámci angličtinárskeho jazykového okienka naznačiť, že ani taká americká diplomatka

NEMUSÍ STOPERCENTNE OVLÁDAŤ ANGLIČTINU.

P.S. Niekto mi tu šepká, že čo sa čudujem, že veď taká Emerika nemá žiadnu koncepčnú, zahraničnú politiku, a že na Ministerstve zahraničných vecí USA sú len rôzne kliky, ktoré sa usilujú o presadzovanie svojich geopolitických (rozumej finančných) záujmov, ale ja sa veru  dnes nijako nepoddám.

Pre mňa osobne, bolo toto jedno jazykové okienko.