Založ si blog

Šarapovová

Tento blog je o Šarapovovej a Kotlebovi, ale to druhé meno som do titulku radšej nedával. Veď dnes si ho tam tlačí každý, aby si zvýšil čítanosť o jeden až dva percentuálne body.

Tá Máša, zo Sibíri, tá vzorná profesionálka. Tá najlepšie platená športovkyňa sveta. Tá chutná ako obrážťok, na ktorú tenisoví diváci žmurkajú  mňam, mňam.

A teraz toto!

Komu by sa jej neuľútostilo. Niekde sa musela stať chyba. Určite omyl pri dopingovej skúške. Tí blbci poriadne nepoumývali skúmavky.  To predsa nie je možné! Maria Sharapova predsa nemohla podvádzať. Veď je taká…

Klamala, ale my jej veríme.

Slovenský Kotleba. V porovnaní so Šarapovkou nebe a dudy (sorry Maroš, fúzy nie sú fšetko). Je síce náš, slovenský, ale je to Kotleba. Nenachytali ho na stereoidoch (slivovička sa neráta), ani zákony neohol, ale fľochli naňho prezývku ,,fašista“, a teraz sa už s ním ani len pán prezident  nechcú rozprávať. A kto sa teraz odváži priznať že ho volil? Veď by ho slniečková pravdoláska aj do áreštu posadiť mohla.

Joj, aby sa človek zase bál, ako za komanča.

Kotleba, Kotleba, ja sa ťa nebojím! Ak nezabiješ a nepokradneš, tak si len kandiduj,  až do roztrhania kabanice. A nech si ťa volí, kto chce. Ja to veru nebudem. Vieš, až po voľbách som si prečítal ten tvoj desaťbodový program.

No a poviem ti – nic moc. Také…dedinské. Rustikálne, síce šmrncovne jednoduché, diretissima apel na emóciu (a gule),  ale pritom poriadne amatérske.

Tak si tam teda funguj. Dostaneš nový poslanecký tablet a tony papiera s prevádzkovým poriadkom inštitúcie.

OPEN ENDING

(už sa mi nechce).

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.