Založ si blog

Pán Igor, v Izraeli už mali troje voľby za rok,

a vraj nie sú vylúčené ani štvrté.

Niežeby sme Izraelčanom závideli, alebo sa chceli opičiť, to teda vonkoncom nie. Ale ako veľmi sa Igor dušil (tak ho máme volať, povedal to v povolebnej diskusii), že vládu bude zostavovať za zatvorenými dverami a hneď v prvé dni pracovného týždňa nám tu v médiách prepukla animozita medzi Andrejom a Borisom.

A Boris ani za svet nechcel funkciu, a teraz mu zrazu trhá žily za dídžejovaním parlamentu. Boris, ale to je inakší prevádzkový poriadok, ako pri šesťsedačke.

A Igor sa toľko nauisťoval, že hodnotové otázky otvárať nebude. A teraz s úsmevom sľubuje, že ponechá svojim poslancom slobodnú voľbu.

Neviem, či to starý lišiak Rišo dokáže všetko ukočírovať.

Chlapci, vy sa v tom zjavne ešte nevyznáte. Toto už nie je kampaň, vy máte spravovať krajinu, a nie ,,vládnuť“.

Vôbec by sa mi nepáčilo, keby sme sa opičili po Izraelčanoch. Ale keď sa pozerám do kalendára, ostáva nám v tomto roku ešte 10 mesiacov.

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.