Založ si blog

Doštvrtice bez prezidenta-komunistu

Róbert Fico sa v tomto predvianočnom období rozhodol, že to slovenskej pospolitosti poriadne nadelí. Možno sa chystá rozdať aj sviatočné poukážky dôchodcom, ale jednoznačne sa nám pod stromček dal on sám. Oznámil, že bude kandidovať za prezidenta.

Ak chcú Slováci ukázať, že im zostala čo len štipka z pamäti národa, tak si nezvolia Róberta Fica za prezidenta Slovenskej republiky. Bol by to už štvrtý prezident – bývalý komunista, ktorý by sa ocitol na najvyššom, aj keď len viac menej reprezentatívnom poste tejto krajiny.

 Aj prvý (M. Kováč), aj druhý (R. Schuster), aj tretí (I. Gašparovič), boli členmi tej organizácie, ktorá natrvalo poznačila životy niekoľkých generácií Slovákov. Doštvrtice sa chce prezidentom stať Róbert Fico, ktorý sa sympatiami k starému režimu neraz ani netajil, so smutne známym vyhlásením, že ,,on si november 1989 ani nevšimol“.

Tá možnosť tu hrozí úplne reálne. Má jednu z najlepších marketingových, masmediálnych mašinérií, nasmerovanú na tú ,,správnu“ vrstvu obyvateľstva. . Na budúci rok môže zľahka povoliť opraty rozpočtu, sem tam niečo aj rozdať. A v predvolebnej kampani nás zaplaví takými ružovými grafmi, že sa budeme cítiť ako Podtatranské švajčiarsko.

Akurát tie bystrické zvony sa mu vymkli z rúk, zrazu si robili, čo sa im zachcelo. A nebolo to ani tak za niekoho, ako práve proti niečomu a niekomu. Až taký sladký prezidentský sen to predsa len nemusí byť. Ak chcú Slováci ukázať, že im zostala čo len štipka z pamäti národa, tak si nezvolia Róberta Fica za prezidenta Slovenskej republiky. Bol by to už štvrtý prezident – bývalý komunista,

 

To sa tu už naozaj inak nedá?

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.