Založ si blog

Vie mi vôbec niekto povedať, prečo v tej vojne ešte stále gebnú ľudia ako muchy?

Ak sa niekomu zdá tá otázka príliš zložitá, komplexná, kontextuálna, tak nech sa páči, nech si zapne STV. V tejto chvíli prebieha vážna, a pritom jednoduchá diskusia, ako zminimalizovať počet fajčiarov na Slovensku. Jeden z tých múdrych – jedna z tých múdrych, navrhujú, že zákazy a obmedzenia budú môcť fungovať len vtedy, keď sa uplatnia naprieč celým spektrom Európskej únie.

A prečo je teda tá vojna, keď producenti takéhoto múdra, takýchto múdier,  dokážu rovno z vačku, rovno z rukáva, takto šarmantne odfajčiť všetkých fajčiarov?

Hanba celej vašej ,,diplomacii“.

Diplomat v histórii bol človek múdry, encyklopedista, človek nad vecou, ktorý presne vedel, aká zhumpľovaná je človekova esencia – podstata ľudského bytia. Že ten ľudko sa dokáže dopustiť aj tých najzverskejších neľudskostí. A preto keď sa dvaja zhumpľovanci do seba pustili, bolo im treba pomôcť sa z toho dostať.

Vojvodca Blinken, najmocnejší diplomat, najlepšie vyzbrojenej zeme. Bez mihnutia oka ochotný bojovať do posledného Donbasana, Krivorožčana, Užhorodčana.

Hlava európskej diplomacie, katalánsky Joseph Borrel. Ten hneď na začiatku ako diplomat vyhlásil, že túto vojnu možno riešiť len vojenskými, a nie diplomatickými prostriedkami.

Napoleon zo Šánzelizé. Vždy inak, podľa toho, ako zafúka vietor, a skadiaľ môžu prísť potenciálne lóve.

Ursula. Ursula von…ja viem, treba byť ,,empatický“. Pani Ursula je proste fenomén. Pani Ursula je fenomén.

A potom tá pani, ministerka zahraničných vecí veľkého Nemecka. Diplom z chýrnej Hamburskej univerzity, z ešte chýrnejšej LSE – London School of Economics, ktorej absolventi sa vystatujú, že oproti nim je taký Oxford a Cambridge len šufix.  Annalena Baerbock vo svojej diplomatickej chtivosti už pred niekoľkými mesiacmi vyhlásila, že Európa musí pridať v dodávkach zbraní, lebo ,,je vo vojne s Ruskom“. Chcel by som byť muchou na stene a počúvať, ako jej nejaký poradca so zvyšným pudom sebazáchovy, s posledným ánungom a richtikom vysvetľuje, že teda, Anallena, takto nie, veď to by Nemecko priamo vyhlásilo Rusku vojnu.

Ja už nebudem teraz pokračovať v logickom výpočte a obracať sa na Grasalkovičov palác. Nech si tí v paláci žijú svoj život ako v paláci, keď už teda ,,nerozumejú tým Slovákom“.

Tých našich topšpičkových diplomatov by som vôbec neposielal na exkurzie do Buče, ale do vojnových zákopov. Nie navždy, nebojte sa, nie som zlomyseľný. Tak na tri dni, na exkurziu, do zákopu v Bachmute, po kolená v decembrovej vode, životnosť okolitých, nediplomatických ľudkov…

 

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.