Založ si blog

Tragédia dievčatka v Nitre a tragédia Pendolina

Kamarát tvítoval, že ten poľský kamionista je totálny debil.

Ľudia sa rozhorčujú, že čo si zaslúžia nezodpovední rodičia dievčatka, ktoré zomrelo v Nitre, zavreté v infernových horúčavach auta.

Takáto nezodpovednosť sa nedá ospravedlňovať. Ale na rozdiel od iných tragédií, v týchto prípadoch aspoň nešlo o zjavný úmysel. Ako napríklad pri terorizme.

Tak teda skrat?

Horúčavy a spomalené reakcie zdravého úsudku?

Nedostatočné návyky zodpovednosti?

Prepracovanosť?

Niekedy sa veci pobabrú, zopsujú, zvrhnú. Aj keď robíme všetko dobre, podľa plánu, podľa dobrého systému, rutiny.

O to skôr, keď veci zanedbáme.

Mysterium Iniquitatis? Tajomstvo zla, neprávosti?

Frank Sinatra si môže vyspevovať ,,I did it my way“, koľko len nechce.

Ale niekedy sa to aj tak všetko akosi ,,domrví“.

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.