Založ si blog

Momentálne najväčší problém súčasného sveta? Internet

Keby sme túto otázku položili mladým ľuďom do 30 rokov, drvivá väčšina by povedala, že najväčším problémom dnešného sveta je zlá ekológia, klimatické zmeny.

Do mladých ľudí toto hustia už desaťročia, a pravdupovediac, mladým sa ani nechce veľmi rozmýšľať.

A tak opakujú donekonečna, na svete je priveľa ľudí, ničíme si matku zem, nemyslíme na ďalšie generácie.

Mladému, instagramovému a tiktokovému človeku, ťažko vysvetlíte, že tá vojna na východe sa môže vymknúť z rúk všetkých tých nezodpovedných ľudí a… A potom čo?

Mladý človek nevie o ekonomike ani zbla. Že sa svet otriasa v kríze, inflácii, zdražovaní, ochudobňovaní obyvateľstva aj vo vyspelejších krajinách, ožobračovaní  celých krajín v rozvojovom svete.

O nedostatku potravín ani nehovoriac.

O pandemických opatreniach a s nimi súvisiacom terorizme – ktorý sa len tak ľahko neskončí – ani nehovoriac.

A napriek tomu všetkému sa mi ako najväčší problém zdá internet. Lepšie povedané, anonymita na internete a jeho sociálnych sieťach. Tu sa ľudia štylizujú do póz, tu sa ľudia pretvarujú a klamú, ale hlavne, tu sú ľudia neskutočne ľahko manipulovateľní.

Od chvíle, čo sa začal šíriť vírus a vojna, vlády a technologické spoločnosti si uzurpovali právo na určovanie svojej ,,pravdy“. Všetko ostatné vyhlásili za dezinformáciu, hoax, fake news, atď.

A na ľudí vypustili ten najjedovatejší plyn propagandy, manipulácie, zaháňania malého človiečika do ohrád, ako ovce a dobytok.

Znásilnená myseľ, integrita, dôstojnosť, sloboda človeka.

Ešte horšie ako vojna, vírus, chudoba.

 

Keby nebolo Ukrajiny, nebola by ani Gaza,

26.02.2024

v takomto zmysle sa vyjadrila talianska premiérka Giorgia Meloniová. Presnejšie: ,,Keby Rusko nebolo vtrhlo na Ukrajinu, Hamas by najpravdepodobnejšie nebol podnikol taký útok voči Izraelu. Bolo nevyhnutné, že také vážne narušenie medzinárodného práva, obzvlášť zo strany stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN, spustí následné konzekvencie aj v iných oblastiach [...]

Na bežeckej dráhe ma trafila rachejtľa

31.12.2023

Neodpustil som si teda ani na Silvestra posledných pár kilometrov na blízkom tartane. Školský pozemok, ihrisko, bežecký ovál – všetko osvetlené až do desiatej. Hádam tam nebudú strieľať, v tom dyme po rachejtliach sa zle dýcha. Veruže strieľali a ostošesť. Dvaja pacani, ktorým veliteľku strelieb robila mamina. Hádam ma netrafia? Veď na nich dozerá veliteľka. Trafili. [...]

Povedzte nám pani prezidentka, čo sa to deje v tej Gaze,

29.10.2023

Vy, ktorá sa tak veľmi zasadzujete o pravdivé informácie, tak veľmi bojujete proti fake news, proti konšpiračným teóriám, proti dezinformáciám, misinformáciám, malinformáciám. BBC uvádza, že táto enkláva je kompletne odrezaná od okolitého sveta, od jedla, pitnej vody, od paliva, humanitárnej pomoci, od telefonického a internetového pripojenia. A na hlavy dvoch [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.