Založ si blog

Fico v dnešnej kondícii ustojí aj dvoch korčokov

Robert Fico je dnes v takej politickej kondícii, že ustojí, aj keby sa prezidentom stal Ivan Korčok. A určite by ustál aj to, ak by sa prezidentom stal Pellegrini, a náhodou by mu zachutilo začať strečkovať, budovať si z paláca svoju ,,vlastnú“ politickú štáciu.

Fico je dnes iný Fico ako pred štyrmi, piatimi rokmi. Oveľa skúsenejší, prezieravejší, chytrejší, odolnejší, otlčenejší predchádzajúcou vládou s jej predĺženou policajnou rukou. Toto nie je óda na Fica, len pragmatické konštatovanie momentálneho stavu. Môžeme si myslieť o ňom a jeho politike čokoľvek, ale jeho vlastní súkmeňovci sú o hlavu, dve, kratší. A tie dámy a páni z opozície sú asi taká tretia, štvrtá liga oproti Ficovi.

Tá ,,nadstranícka“ pani Čaputová sa snažila, ako len mohla. Vetovala zákony, odsúvala parlamentné voľby, a napriek tomu Fico tie voľby vyhral.

Ak Ivan vyhrá, bude sa veľmi rád cítiť zaviazaný splniť očakávania svojich progresívnych euroatlantistov, mimovládnych zväzákov, mladých ľudí, ktorí, chudáčikovia, musia odísť študovať na renomovanejšiu Masarykovu univerzitu v Brne. Bude dostávať doktoráty z pofiderných západoeurópskych univerzít, ešte pofidernejších nadácii, budú ho pozývať do Prahy, Varšavy, Berlína, samozrejme Bruselu, a potom znovu do Prahy, do Prahy, až kým tam znovu nevyhrá parlamentné voľby Babiš.

Fico je dnes v takej politickej kondícii, že ustojí aj takéhoto prezidenta. Napriek tomu voliť v sobotu treba ísť. Som presvedčený, že na Slovensku je väčšia polovica voličov, ktorí majú vyhranený postoj na futrovanie vojny na Ukrajine, na zbesilé zabíjanie civilov v Gaze, na suverénnosť, či servilnosť nášho štátu.

Áno, sme len taká  škvrnka na mape, nikdy si nebudeme môcť dovoliť vyskakovať, ale keď je tu táto príležitosť….

Táto príležitosť ukázať, že si nepredáme svedomie a ľudskosť za deravý dolár.

How to be useful, and not an idiot

09.04.2024

Myslím, že titulok nie je nutné prekladať, takže dnes len krátka úvaha, možno aj s fejtónovým nádychom. Ako nebyť idiot Poznanie. Jednoducho povedané vnímanie okolitého sveta, získavanie informácií, čo môže byť v dnešných časoch cenzúry a vojnovej propagandy priam syzifovská robota. Ale ak nevieš čo sa vo svete deje, nemôžeš zaujať ani stanovisko. Vlastne [...]

Dnes sa s Vami veľmi rád lúčim, pani Čaputová

06.04.2024

Moratóriu už odbila hodina, prezidentských víťazov ešte stále nepoznáme, no aj tak je toto súca chvíľa rozlúčiť sa s jednou érou. Šéf zavesil v kancelárii portrét prezidentky na stenu, rovno nad moju hlavu. Tak tam visel. Bez ohľadu na vkus, ľudia vravia, že bola taká reprezentatívna. Bude nová podobizeň, ale ja už pod ňou sedieť nebudem. Zuzana Čaputová nebola [...]

Palestínska krv a krv kolektívneho Západu

05.04.2024

Izraelská soldatestka zabila v Gaze približne 35 tisíc Palestínčanov, väčšinu z nich civilov, žien a detí. Teraz izraelská armáda zabila siedmich občanov kolektívneho Západu, izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj World Central Kitchen. Táto organizácia potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Černák stojí pred súdom a žiada prepustenie: Uvedomujem si skutky, ktoré som spáchal a hanbím sa za ne. Žiaľ, nedá sa vrátiť minulosť

02.05.2024 07:15, aktualizované: 09:39

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.